Tányértörés:
A menyasszony által a földhöz vágott tányér, annyi darabra törik ahány évig tart a házasság/ahány gyerekük születik.
Először műanyag tányért adok. Amikor nem sikerül összetörni kijelentem, hogy összekevertem a tányérokat, ez azt jelzi hányszor csalják meg egymást.

Bolond menyasszony
A vacsora előtti beköszöntőnél kiderül hogy elveszett a menyasszony. Jelentkezőket keresünk a helyére, ne kelljen szegény vőlegénynek egyedül maradnia. Előre megbeszélt jelentkezők csúnyára maszkírozva és beöltözve jönnek. Ezeket én ajánlom a vőlegénynek, aki persze nem fogadja el. Ilyenkor a bolond menyasszonyokat a tényleges párjuk megveszi egy pohár borért. Végül a menyasszony is előkerül akire "lecsap" a vőlegény.

Fülbesúgás:
A menyasszony és a vőlegény közti jó kommunikációt jelképezi. A vacsora közben játszuk, amikor még mindenki ül. Egy mondatot a menyasszony fülébe súgok, ő továbbadja, körbe megy a vendégeken és a vőlegényhez ér vissza. Jelentős eltérések vannak.


Keresztelő:
Szereplők: anya, apa, gyerekek, keresztszülők, pap. A résztvevőket körbe ültetjük. Történetet olvasok fel az ifjú pár születendő gyerekeinek keresztelőjéről. Aki a ?titulusát? hallja feláll. Ha elmulasztja köteles meginni egy deci bort. Esetleg körbefutni a székeket.

Vádli felismerés
A menyasszonynak bekötött szemmel kell kiválasztania a vőlegény lábát. A férfiak térdig felhúzzák a nadrágszárukat. Pár bátor jelentkezőt harisnyába lehet öltöztetni..

Kéz felismerés
A vőlegénynek kell felismernie a menyasszony kezét. Ékszereket levesszük. Néhány kisebb kezű férfi vendég is beállhat a sorba..

Válogatós játékok
Játszhatja csak a menyasszony és a vőlegény, vagy többen is nevezhetnek. Mély tányérba öntünk babszemeket, ezek közé teszünk tíz, tizenöt kukoricaszemet. Adott idő alatt ki tud többet kiválogatni, vagy ki találja meg leggyorsabban az összeset.

Tojásvezetés
A hölgyeket a férfi partnerük nadrágszárán kell körbevezetni egy tojást/pingponglabdát. Győztes aki előbb körbeér.
A/3 méretű lapokon kezdik meg a párok a táncot. Nem kell cifrázni csak éppen mozogni. Aki lelép kiesett. Minden szám után félbetépjük a lapot. A végén már ölbe is vehetik egymást vagy más módon is táncolhatnak, a lényeg hogy ne lépjenek le.
Ehhez a játékhoz előzetesen ki szoktam osztani összetartozó férfi és női neveket, ami alapján szólítom a párokat. (Rómeót Júliához stb)

Söprűs tánc:
Hasonló kieséses jellegű táncos játék. A táncoló párok egymásnak adják át a söprű akinél van amikor leáll a zene az kiesett.

Fakanalas tánc:
A násznép körben áll, közben a zenekar tovább játszik. A vőlegény a fakanalat a lába közé fogja, de kézzel nem szabad hozzá nyúlnia. A zene ütemére szépen besétál a körbe, majd beilleszti egy lány lábai közé a fakanalat. Ekkor a hölgyön a sor, akinek a körbe betáncolva egy ellenkező nemű lábai közé kell ügyeskednie a kanalat, anélkül, hogy az a földre esne... Akinél van amikor leáll a zene az kiesik.
 
Lufis tánc:
Mindenki párba áll, a lányok egyik bokájára 1-1 lufit kell kötözni. Majd elkezdődik a tánc, mely közben a feladat az, hogy kipukkasszák a többi pár lufijait. A győztes pár megtarthatja a lufit?
 
Hamupipőke:
A vállalkozó  lányok leveszik az egyik cipőjüket, ezeket a táncparkett közepén egy halomba rakják. Ezalatt a fiúk a terem előtt várakoznak. Majd amikor, mindegyikük kiválaszt a kupacból egy cipőt, és megpróbálja megtalálni hozzá a hölgyet. A megtalált párral kell eltáncolnia a következő táncot. Söprűs tánc előtti párkeresésre is jó.

Lufipukkasztás
A jelentkezőket két csapatra osztjuk A csapattagok sorba állnak, mindenkinél van egy lufi, amivel el kell futnia egy székig, ráülni a lufira és kidurrantania azt. A következő játékos akkor indulhat, ha az előző visszaért a rajtvonalra. Az a csapat nyer, amelyik előbb végez a lufikkal.

Söprűt előre:
Két csapatot alakítunk ki a résztvevőkből akik egyes sorban állnak fel egymással párhuzamosan. A hátsó a lábak között előre ad egy söprűt, amivel az elől álló hátra fut és újra előre adja. A győztes csapat aki előbb körbeér.

Diavetítő